Utazás és babaétel

Utazás otthon készített babaétellel. Lehet vagy nem? Jó vagy nem? Lesz baja vagy nem? Tételszerűen fogok most okoskodni :) Könnyebb így kötözködni :D
1. Ha tudjuk, hogy utazós fajták vagyunk, nem árt a gyermeket idejekorán szobahőmérsékletű tálaláshoz szoktatni, így a későbbiekben nem lesz probléma, ha az étel felmelegítésére nem adódik lehetőség.
2. A megmentősereg utazás közben: a banán, a villa és a tálka. A banán helyett/mellett használhatunk avokádót, vagy előfőzött sütőtököt, édesburgonyát. Előkapjuk, tálkába, villával pürésítjük és kész is a friss babaétel!
3. Fagyasztott babaétel-kockák. A fagyasztott verzió hűtőtáskában 6 órán át gond nélkül ki kell tartson. A legtöbb szálláshely rendelkezik hűtővel, a kiolvadt kockák hűtőben 5 napig is elállnak (eredeti csomagolásukban). A kempingezőknek általában van utazós-hűtőjük, ez is alkalmas. Tábortűznél, gázégőnél, forró vízben felmelegíthető/kiolvasztható 1-1 porció.
4. Gabonák: jól utaznak. Ezeket hagyományosan lehet elkészíteni, vagy ha előre megfőzzük, akkor ugyanúgy lefagyasztva szállíthatjuk.
5. Gyümölcsök: picit kényesebb, mert a hosszabb utazás megviseli őket. A jó hír, hogy a legtöbb helyen van a közelben bolt, ahol frissen beszerezhetők, vagy lehet szedni a természetben....mindenesetre olyan gyümölcsökkel pakoljunk fel, ami csak "majdnem érett", mert az érett gyümölcs a legkisebb döccenésre is sérül és rothadni kezd.
6. Zöldségek: jobban bírják az utazást, mint a gyümölcsök. Sőt, a legtöbb zöldséget előre fel lehet szeletelni és jól záró dobozban szállítani, akár vízben. A legjobb megoldás itt is a frissen vásárolt zöldség a közeli kisboltban, vagy elmehetünk a közeli földekre is beszerezni őket ;)
7. Tojás és tejtermékek: ebből csakis a por-verzió ajánlott utazáshoz, főleg abban az esetben, ha nincs hűtő. Ha ragaszkodunk a frisshez. akkor olyan helyre utazzunk, ahol biztosan van üzlet/farm, ahol frissen beszerezhetőek. Ezeket ne vigyük itthonról (max. 1-2 joghurtot a hűtőtáskában)
8. Repülőre fel lehet vinni a baba tápszerét, anyatejet, bébiételt is 50 ml-nél nagyobb mennyiségben, de külön be kell őket jelenteni.
9. Hasznos eszközök: mini kézi őrlőgép/daráló (akár étteremben is használható), tároló dobozok/fagyasztózacskó/zárható tárolózacskók (maradékok eltevése későbbre), habverő (nagyon jól jöhet további pürésítés-puhítás szükségessége esetén)
10. Ha mindez túl bonyolult, akkor a bolti bébiételeket javasoljuk. Ebben az esetben kezdjük el a gyereknek utazás előtt 1 héttel ezeket adni otthon is, nehogy utazáskor szembesüljünk azzal, hogy nem hajlandó megenni őket.....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések