MEGGY

A legtöbb tulajdonsága egyezik a cseresznyéjével. Magas rosttartalom, nagyon magas A és C vitamin tartalom, jelentős kálcium- és vas- forrás. Csodálatos gyümölcs és rendkívül egészséges. Összetételének köszönhetően gyulladáscsökkentő, védőgát vírusok és baktériumok ellen, Sőt, még a rákos megbetegedéseket is segít leküzdeni.
A színét adó antocianin a gyulladáscsökkentő hatás mellett a szívnek is jó, és a cukorbetegség elleni harcban is segít. Folytathatnánk a leírást, mi mindenre jó még felnőtteknek, de maradjunk a kicsiknél, igaz? :)
Amellett, hogy felfrissítő íze van, és sok gyerek szereti akkor is, ha mi felnőttek savanyúnak ítéljük meg, van egy fontos szerepe, amit az utóbbi években számos kísérlet és tanulmány bizonyított: segít a szervezet melatonin-termelésének növelésében.
Miért fontos a melatonin? Ez állítja be a szervezetben a 24 órás bioritmust. "Megmondja" a testnek, mikor kell aludni és mennyit, és mikor kell felkelni. A meggy (és cseresznye is, bár kisebb hatékonysággal) nagy mértékben képes hozzájárulni ehhez!!! Olyannyira biztos ez mára, hogy nagyon sok cég elkezdett a "Montgomery Tart Cherry Juice", azaz egy bizonyos meggy típus levének koncentrált változatának forgalmazásával meggazdagodni. És a visszajelzések a kialvatlan szülők részéről hihetetlenek! 3-4 nap után a gyerekek elkezdtek "rendesen" aludni! Ez egy nagyon fontos információ főleg egy ilyen nemzetnek, mint a mienk, akik nem csak lekvár és likőr formájában szeretjük a meggyet :) Számomra érthetetlen, miért nem terjed ez az információ puskaporként. Nagy maffia lehet mögötte :)
Egyes gyerekeknek a nap bármely szakaszában adják, naponta, segít az alvásban. Másoknál kb egy órával lefekvés előtt adják, és úgy segít. Nyilván elég nagy koncentrációban kell adni, de ha friss meggyet tudunk napi rendszerességgel adni, már az is sokat fog jelenteni az éjszakáinknak. A rossz hír, hogy a fagyasztott meggy hatékonysága JÓVAL alacsonyabb, úgyhogy ki kell fejleszteni valami olyan típust, mely egész évben gyümölcsözik :)
Adható: HT elejétől, párolva, hogy csökkentse a savasságot.
Ne gondoljuk, hogy a gyereknek túl savanyú lesz. A nagy hányaduk szereti a savanyút, nekik az egy totál egzotikus ízvilág!!! Elsőre nyilván fintorgás lesz, de ez csak az izmok normális reakciója. Ne adjuk fel csak mert magunkból indulunk ki. Ha mégis édesíteni akarjuk, csakis más gyümölcs hozzákeverésével tegyük! Alma, körte, banán a legideálisabb :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések