CSERESZNYE

Jó a babának? Kit érdekel, finom :D Na jó, viccelek, elfogult vagyok a cseresznyével...
Amúgy tele van mindenféle tápanyaggal. 1 csészényi nyers, friss cseresznyében 20 mg kálcium van! Az élénk piros színét az antocianinok adják, ezek erős antioxidánsok, érfal erősítők és gyulladáscsökkentők. EZen kívül kiemelndő a C vitamin, vas, kálium, rostok, beta-karotin és melatonin tartalma. A melatoninról nemrég kimutatták, hogy az idegsejtek egészségét védi, és hogy rendezi a belső óránkat!!!
Jól értitek: segít a testnek beállítani a bioritmust, azaz megmondja, mikor kell felkelni és lefeküdni. Egy igazi áldás lenne a rosszul alvó gyerekek szüleinek, ha egész évben teremne cseresznye, igaz?
Adható: HT+2 hónap. Nem tartozik az erős allergének közé, viszont a magva miatt veszélyes, a héját pedig nehezen emészti meg a baba, kell nagyjából 2 hónap, amíg rákészül az emésztőrendszere. Ha szeretnétek korábban adni, akkor szigorúan hámozva és pürésítve!
A hűtőben tartás és gyorsan romlás, magvalva fagyasztás gondolom mindenkinek már rutin, erre nem térek ki. Lehet főzni/párolni, de nem érdemes, az íze nem lesz túl jó, és a szerkezete nem lazul annyit, hogy a babának nagy különbséget jelentsen.
Hatása: székletlazító. Túl sok cseresznye okozhat egyeseknél gázokat, de leginkább hasmenést. Statisztikai adatok szerint az ember nem igazán tudja egyes gyümölcsök esetén, mi a "túl sok". A cseresznye egyike ezeknek.
Banánnal, túróval, rizzsel, almával, joghurttal, vagy csak úgy magában....ki hogy szereti és adta a kicsinek, vagy hogy tervezi adni jövőre?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések