AMARÁNT

Pozitívumai: kicsi nátrium-tartalom, nagyon jó vas-, magnézium-, foszfor- és mangán-forrás. Főleg mangán, az van benne a legnagyobb mértékben :)
A jó proteinforrás picit téves, nagyjából ugyanannyi protein van benne, mint szénhidrát és élelmi rost (ha úgy tesszük fel, hogy a búzához hasonlítjuk, valóban több protein van benne). Elsősorban ásványi anyagokat tartalmaz, és a B vitaminok családjából valamennyit.
Gluténmentes. Ezért nagyon közkedvelt elsősorban a glutén-gondokkal küszködők körében, és a HT-t kezdőknél.
Adható: HT elejétől.
Elkészítés: meg kell főzni :) ha puffasztott verziót vásárolunk, akkor csak hozzá kell tenni az ételhez (joghurt, krémleves, stb). Főzelékek sűrítésére is kiválóan alkalmas, jól megdagad. Javasolt gyümölccsel vagy magas C vitamin tartalmú zöldséggel párosítani, hogy a vas minél nagyobb százalékban hasznosulni tudjon.

Ha az amarántról, mint növényről beszélünk, a levele sokkal egészségesebb, babáknak is.....HA olyan helyen laktok, ahol frissen be lehet szerezni, hajrá!!! HT+2 hónaptól adható a levele, nagyon nagyon sok egészségességet tudnak be neki! Nem részletezem, mert szerintem mifelénk esélytelen a friss amarántlevél beszerzése.....vagy nem? Ki hogy tudja? :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések